Barion Pixel
kutya ablaknál

A kutyák szociális állatok azonban számos olyan alkalom adódik amikor nem lehetséges, hogy a gazdájával, családjával töltse az időt. Azok a kutyák, akik egyedül maradnak otthon, társadalmi interakció nélkül frusztrálttá válhatnak vagy unatkozhatnak, ami kártékony magatartáshoz, például rágáshoz vezethet. Annak biztosítása, hogy kutyája elfoglalt maradjon miközben Ön távol van, csökkenti ezt a kockázatot és segít abban, hogy boldog háziállata legyen. Íme néhány módszer a kutya lefoglalásához egyedüllét esetére.

Fogtisztító és üreges játékok

Azok a játékok, amelyek arra ösztönzik a kutyákat, hogy kitaláljanak valami megoldást a jutalomfalat elnyerésére, mentális ingert váltanak ki, mely sokáig elfoglalhatja őket. Töltsön be egy üreges játékot csemegékkel vagy mogyoróvajjal. A kutya figyelme máris arra összpontosul majd, hogy megpróbálja kihozni az összes finomságot vagy mogyoróvajat az üreges játékból.   

fogtisztító labda
Fogtisztító játék kisállatoknak átlátszó

Háttérzaj

A tévéből vagy rádióból származó háttérzaj segíthet a kutyának a nyugalmi állapot fenntartásában, amikor senki más nincs a közelben. Az, hogy hallja más emberek vagy állatok hangját a tévéműsorokban, felkeltheti a kutyája érdeklődését és rombolásmentes szórakozási lehetőséget kínál számukra.

Kilátás a kertre, utcára

Hagyja elhúzva a függönyöket a kertjére, utcára néző ablakon, hogy kutyája kinézhessen. Ha látja mi történik kint, szórakoztathatja a kutyáját, amíg egyedül van otthon. Ne feledje, hogy ez nem lehet jó ötlet, ha a kutyája hajlamos ugatni mindent, amit kint lát.

ablakból kinéző kutya

Vadonatúj játékok

Keltse fel érdeklődését azzal, hogy vadonatúj játékot vagy jutalomfalatot/rágócsontot ad neki, közvetlenül mielőtt elmegy. Az új játék vagy csemege megszerzése, megismerése egy újabb unaloműző lehetőség.

gyűrű játék
kutyacsont

6. Manó jelmez

If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.

James Herriot

0

Kosár Van kuponod?
  • Nincs termék a kosárban.